Jučerašnja prijateljska utakmica limača NK Osijeka i NŠ Vitez ’92 iz Antunovca označila je završetak nogometne sezone 2015./2016. godine koja je za oba kluba bila vrlo uspješna.

Prije utakmice kapetanima momčadi uručeni su pehari Nogometnog saveza Hrvatske, limači NK Osijeka dobili su pehar za prvaka Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije, dok je kapetan limača NŠ Vitez ’92 primio pehar za prvaka II. kvalitetne lige Nogometnog središta Osijek za djecu do 12 godina.

Članovi Nogometne škole Vitez ’92 iz Antunovca dobili su i zlatnu medalju za postignuti uspjeh koju im je dodijelila Općina Antunovac, a uručio općinski načelnik Ivan Anušić.

Nogometna škola Vitez ’92 u Antunovcu djeluje od 2007. godine, a čine ju četiri skupine: pjetlići, limači, pioniri i kadeti u kojima vrijedno trenira stotinjak djece iz Antunovca, Ivanovca, Ernerstinova, Laslova, pa čak i Osijeka.
Rad nogometne škole u Antunovcu temelji se na amaterskom angažmanu i entuzijazmu uprave kluba i trenera, a svoje uspjehe pripisuju činjenici da kontinuirano ulažu u znanje trenera. Naime, ovo je jedina nogometna škola, koja djeluje izvan profesionalnog kluba, u kojoj rade isključivo licencirani treneri.

“Četverogodišnji rad momčadi limača u cijelosti se isplatio, to se najbolje vidi u gol razlici koju je momčad ostvarila u protekloj sezoni – zabili su 147 golova, a primili samo 23”, rekao je Nenad Ribić, predsjednik NŠ Vitez ’92 iz Antunovca.

No, volonterizam i entuzijazam nisu dovoljni za uspjeh bez podrške lokalne zajednice i općine.

“Nogometnu školu podržavamo od njezina osnutka jer smatramo da je bavljenje sportom iznimno važno za pravilan razvoj i odgoj djece svih uzrasta. Svake godine u proračunu predviđamo sredstva za rad nogometne škole za dječake, jednako kao i odbojkaške škole za djevojčice, a aktivnosti sportskih škola dodatno podržavamo u skladu s projektima i aktivnostima koje organiziraju. Uložili smo znatna sredstva u energetsku obnovu zgrade NK Vitez ’92 iz Antunovca, na uređenje unutrašnjosti zgrade, te u vanjske terene za nogomet i prostor za fitness na otvorenom. Mještanima Antunovca željeli smo osigurati osnovnu sportsku infrastrukturu za rekreativno i amatersko bavljenje sportom no, kad vidim rezultate naših najmlađih sportaša, ne bi me iznenadila i koja profesionalna sportska karijera”, istaknuo je Ivan Anušić, načelnik Općine Antunovac.

Općina Antunovac kontinuirano radi na razvoju i podizanju kvalitete svih elemenata života svojih mještana, a otvaranjem novih mogućnosti kroz različite EU programe, u budućnosti se očekuje i razvoj novih sportskih i društvenih sadržaja.

Podijeli na društvenim mrežama: