LAG Vuka – Dunav za predfinanciranje aktivnosti u okviru IPARD Ugovora zatražio je sredstva od 70000,00 kuna za organizaciju lokalnih kulturno-tradicijskih manifestacija na području Općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Vladislavci, Vuka, Šodolovci, te Tenje, na kojima djeluje. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u okviru programa Europa plus odobrila je sredstva u traženom iznosu te je LAG Vuka-Dunav ugovor potpisao dana 07. svibnja 2014. godine.

Prva manifestacija koji će LAG Vuka – Dunav zajedno sa udrugama sa svoga područja (KUD Klasje Slavonije i Korjeni pustare) organizirati su Antunovački dani od 06-07. lipnja 2014. godine, a nakon toga slijedi podrška u organizaciji Ivanjskog sijela sa KUD-om u Vladislavcima, te manifestacije u ostalim Općinama.

Sredstva su beskamatna i LAG Vuka-Dunav obvezan ih je vratiti do kraja ove godine, nakon uplate sredstava od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Potpisivanje spomenutog Ugovora LAG-u je od izuzetne važnosti, budući da će se ovim sredstvima financirati njegov daljni rad i djelovanje tijekom drugog izvještajnog razdoblja.

Podijeli na društvenim mrežama: