Projekt rekonstrukcije, izgradnje i opremanja Kulturno-turističko informativnog centra kuća Žnidarec Ivanovac prijavljen je u okviru Programa razvoja javne turističke infrastrukture kojega provodi Ministarstvo turizma.

Nositelj projekta je Općina Antunovac, koja je pripremila projektno – tehničku dokumentaciju sa dozvolom za izgradnju, a projektnu prijavu za natječaj je pripremila Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.

Zajedno sa prethodno provedenim projektima turističke infrastrukture na području Općine Antunovac, rekonstrukcija i prenamjena postojeće kuće Vjekoslava Žnidareca (1931-2000.), kipara naivne umjetnostim u Kulturno – informativno – turistički centar Ivanovac doprinos je stvaranju nove atrakcijske osnove uz postojeće biciklističke rute, stvaranje nove turističke ponude i sadržaja vezanog uz kulturno povijesno nasljeđe.

U tijeku je i izgradnja odmorišta za cikloturiste na utvrdi Kolođvar, koje će dodati novi sadržaj posjetiteljima utvrde, a od informativnog centra do same utvrde posjetitelji će moći doći biciklom.

Projekt je ukupne procijenjene vrijednosti preko 730 tisuća kuna, od čega je traženo sufinanciranje od Ministarstva turizma osamdeset posto, odnosno iznos od 585 tisuća kuna, a ostatak sredstava osigurat će iz vlastitog proračuna Općina Antunovac.

Svrha financiranja je izvođenje radova na izgradnji rekonstrukciji i izgradnji objekta, dodavanje multimedijalnog sadržaja i primjena inovativnih rješenja u turističkoj interpretaciji sadržaja putem koncepta proširene stvarnosti, korištenje energetski učinkovitih rješenja u grijanju i hlađenju (dizalica topline), te informativne ploče i promidžbeni materijali.
Objekt će sadržavati uredski prostor, izložbeni prostor sa stalnim postavom umjetničkih djela kipara Žnidarec i ostalih lokalnih umjetnika, dokumentacije o utvrdi Kolođvar, ali i ostalih zanimljivosti iz života oba naselja Općine Antunovac.

Podijeli na društvenim mrežama: