w1

 

Kanonska vizitacija nadbiskupa i metropolita đakovačko-osječkog Mons. dr. Đure Hranić


Općinu Antunovac dana 14.02.2014. godine, u redovitoj petogodišnjoj kanonskoj vizitaciji, obišao je Mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit. Kanonska vizitacija kao oblik provjere stanja u župi i svojevrsna je inventura o gospodarskom, socijalno – demografskom i duhovnom stanju stanovništva. U Općini Antunovac ugostio ga je Općinski načelnik Ivan Anušić sa suradnicima, gdje su između ostaloga razgovarali i o stanju u Općini, napretku i pozitivnoj demografskoj slici te planovima oko daljnje suradnje vezano uz vjerski život Općine.

Općinski načelnik upoznao je nadbiskupa s tijekom radova na crkvi sv. Antuna u Antunovcu, dosada uloženim sredstvima od strane Općine i lokalnih poduzetnika, sa željom da se izgradnja crkve privede kraju i 13. lipnja (dan sv. Antuna i dan Općine Antunovac) ove godine ista i blagoslovi.

Podsjetimo se, Općina Antunovac se posljednjih godina aktivno uključila izgradnju Crkve sukladno želji mještana Antunovca te je donirala značajna i financijska sredstva i najvećim dijelom financirala izgradnju crkve.

Mons. dr. Đuro Hranić pozdravio je nastojanja i suradnju Općine i Župe sv. Rozalije, vlč. Andrije Vrbanić oko izgradnje crkve i svih ostalih infrastrukturnih i socijalnih projekata, te također iskazao želju Nadbiskupije da se izgradnja privede kraju i da vjernici, umjesto korištenja Društvenog doma u Antunovcu za liturgiju, dobiju dostojno mjesto za bogoslužje i molitvu.

w2

Podijeli na društvenim mrežama: