Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac se već petu godinu uključuje u mjeru javnih radova po javnom pozivu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove godine uključili smo se u paket mjera za dugotrajno nezaposlene „I mi smo za novi posao i učenje“ u podmjeru „Radom za zajednicu i sebe“ i paket mjera za žene „Skrb za stare i nemoćne“.

Nakon raspisanog javnog natječaja pristiglo je 160 zamolbi za posao, a uvjeti za zapošljavanje su propisani od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Program javnih radova započeo je od 01. ožujka 2015. godine i u njemu je zaposleno ukupno 30 osoba na razdoblje od 6 mjeseci s ciljem poboljšanja uvjeta života na području Općine Antunovac.

 Program javnih radova na području Općine Antunovac usmjeren je na opće – društvenu korist, neprofitnog je karaktera i nekonkurentan postojećem gospodarstvu. Program javnih radova obuhvaća:

– revitalizaciju javnih površina

– gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja te

– skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu i skrb o osobama s invaliditetom.

Revitalizacija javnih površina u naseljima Antunovac i Ivanovac obuhvaća hortikulturno uređenje javnih zelenih površina, sadnja i održavanje drvoreda, uređenje zelene površine u dječjim parkovima i oko općinskih objekata, uređenje zelene površine oko mjesnih groblja u Ivanovcu i Antunovcu. Gospodarenje otpadom pomoću intenzivnih radova na sanaciji i uređenju divljih deponija na području Općine Antunovac te sprečavanje širenja površina zagađenih otpadom i mjere prevencije od daljnjeg zagađivanja i na tim poslovima je zaposleno 10 djelatnika.

 Skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu i skrb o osobama s invaliditetom obuhvaća brigu starije osobe, umirovljenike i nemoćne u naselju Antunovac i Ivanovac koja podrazumijeva slijedeće radove: pomoć u čišćenju nekretnine, pomoć u kućnim radovima, odlazak u nabavku osnovnih prehrambenih namirnica, pomoć kod odlaska liječniku, ljekarnu, poštu ili neku od ostalih javnih ustanova i komunalnih tvrtki i na tim poslovima je zaposleno 20 žena.

Podijeli na društvenim mrežama: