U Općini Antunovac započeli su pripremni radovi na izgradnji i uređenju sportsko-rekreacijskog centra s jezerom u središtu Antunovca.

Nakon što je prije dvije godine izgrađena nova cesta, krak D518 kroz središte Antunovca, Općina je pristupila pripremi novih projekata za ovaj dio naselja. U suradnji s Hrvatskim vodama već se realizira projekt sportsko-rekreativnog centra s jezerom i parkom te dodatnim turistički atraktivnim sadržajima. Park će sadržavati i malonogometne i teniske terene, trim-stazu i šetnicu, ukupne vrijednosti prve faze projekta oko 500.000 kuna. Osim ovih sadržaja u središtu Antunovca planira se izgradnja i nove poslovno-stambene zone.

Na desnoj strani ceste na EU natječaj Programa ruralnog razvoja RH 2014 – 2020 prijavljen je i projekt izgradnje multifunkcionalne sportsko-kulturne dvorane i centra za mlade u sklopu koje će se nalaziti i ljetna pozornica (amfiteatar), za organizaciju manifestacija i događaja na otvorenom, ukupne vrijednosti veće od devet milijuna kuna.

Cijeli centar Antunovca će oživjeti novim sadržajima, nakon čega će se ozeleniti i hortikulturno urediti javne travne površine, te promijeniti vizuru naselja Antunovca.

Podijeli na društvenim mrežama: