Posljednjih nekoliko godina intenzivno se radilo na završnim građevinskim radovima kako bi se nova crkva sv. Antuna u Antunovcu mogla početi koristiti za potrebe mještana i održavanja bogoslužja. Krovište i toranj su završeni u 2011. godini, a postavljanjem stolarije tijekom 2012. i 2013. godine crkva je bila u završnoj fazi vanjskih građevinskih radova.

Izgradnju, krovište i završne građevinske radove te ugradnju stolarije Općina Antunovac je financirala gotovo u cijelosti iz svog Proračuna i donacija poduzetnika i mještana Antunovca. Od početka izgradnje 2006. godine do 2014. godine Općina je uložila sama gotovo 1,9 milijuna kuna u izravnim donacijama, od čega je ove godine u Proračunu predviđen iznos od 400.000,00 kuna, a već na početku izgradnje od donacija u naravi, Općina je za ovu svrhu Župi darovala 4.800m2 građevinskog zemljišta.

Na Badanjak 2012. godine, po prvi puta je održana sv. Misa polnoćka, u još ne završenoj crkvi, a sada je crkva i u cijelosti završena kako bi se redovito u njoj mogle održavati sv. Mise. Na nedavnoj kanonskoj vizitaciji, Mons. dr. Đure Hranić, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita, pozdravljena je inicijativa i zalaganje Općine za blagoslov nove crkve ove godine.

Podsjetimo se, Općina Antunovac se posljednjih godina aktivno uključila izgradnju crkve sukladno želji mještana Antunovca i svojim financijskim sredstvima i sredstvima donatora izgradnju dovela do samoga kraja. U donatore se ubrajaju osim lokalnih poduzetnika, mještana i dijelom Osječko – baranjska županija 150.000,00 kn u 2008. godini posredstvom Općine, te u 2011. sredstva u iznosu 300.000,00 kuna donira Ministarstvo regionalnog razvoja. Financiranje troškova za unutarnje uređenje prepustiti će se Župi sv. Rozalije i mještanima.
Za početak služenja sv. Mise u novoj crkvi, Općina Antunovac donirati će i kip sv. Antuna u naravnoj veličini.

DSCN8815[1]

Podijeli na društvenim mrežama: