Nakon osnivanja trgovačkog društva „Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o.“ u svrhe izrade i provedbe projekata za gospodarski i ruralni razvoj, te poticanje razvoja poduzetništva na svom području, Općina Antunovac pristupila je izradi projektne dokumentacije za izgradnju inkubatora i akceleratora, za svrhe i potrebe poduzetnika i gospodarstvenika, te za promociju poduzetničkog i gospodarskog potencijala.

Projektna dokumentacija završena je u cijelosti u 2014. godini s potvrdom glavnog projekta, a za realizaciju navedenog projekta čekalo se otvaranje natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Republike Hrvatske.

Projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora i akceleratora sa svim aktivnostima potrebnim za njegovu realizaciju ukupne je vrijednosti 9.464.948,00 kuna, a traženo sufinanciranje je 99,41%.

Projektirano rješenje čini energetski učinkovitu poslovno–proizvodnu zgradu s proizvodnim i uredskim prostorima u 2 etaže: prizemlje i kat. Ukupne građevinske bruto površine 701,31 m2. Zgrada je smještena u izdvojenom građevinskom području Gospodarske zone Antunovac,  koji je u vlasništvu Općine Antunovac. Unutar zgrade nalaze se poslovni prostori uredskog tipa i poslovni prostori s mogućnošću organiziranja proizvodne djelatnosti, koja prema prostornom planu spada u kategoriju tihih i čistih djelatnosti bez potencijalno nepovoljnog utjecaja na okoliš.

Zgrada će se potpuno opremiti za 11 poduzetnika s konferencijskom dvoranom i svom potrebnom infrastrukturom koja će korisnicima objekta biti  na raspolaganju. Agencija za održivi razvoj RODA d.o.o. Antunovac koristiti će uredski prostor u inkubatoru i upravljati će inkubatorom.

Ciljevi pokretanja projekta su pored ponude poslovnog i proizvodnog prostora i zajedničkih usluga, istraživanja tržišta i pomoći pri razvoju proizvoda ponuditi i različite vrste edukacija za poduzetništvo i gospodarstvenike, pružanje pomoći postojećim poduzetnicima, te korištenje tehnološki opremljenog poslovnog prostora u svrhe jačanja lokalnog poduzetništva i gospodarstva.

Podijeli na društvenim mrežama: