Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac se, po odluci Općinskog načelnika Ivana Anušića, već sedam godina uključuje u mjeru javnih radova po javnom pozivu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove godine Općini je odobreno zapošljavanje 20 dugotrajno nezaposlenih osoba na šest mjeseci trajanja radnog odnosa iz oba naselja Antunovca i Ivanovca.

Program javnih radova provodi se u okviru dvije aktivnosti, komunalni poslovi za brigu i održavanje javnih površina i objekata u naseljima te za skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvima.
Opći cilj mjere i razlog provođenja na području Općine Antunovac je poboljšanje uvjeta života na području Općine Antunovac.

Program javnih radova na području Općine Antunovac usmjeren je na opće – društvenu korist, neprofitnog je karaktera i nekonkurentan postojećem gospodarstvu. Program javnih radova obuhvaća:

  • revitalizaciju javnih površina
  • gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja

Revitalizacija javnih površina u naseljima Antunovac i Ivanovac obuhvaća hortikulturno uređenje javnih zelenih površina, sadnja i održavanje drvoreda, uređenje zelene površine u dječjim parkovima i oko općinskih objekata, uređenje zelene površine oko mjesnih groblja u Ivanovcu i Antunovcu. Gospodarenje otpadom pomoću intenzivnih radova na sanaciji i uređenju divljih deponija na području Općine Antunovac te sprečavanje širenja površina zagađenih otpadom i mjere prevencije od daljnjeg zagađivanja.

Podijeli na društvenim mrežama: