Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac se već šestu godinu uključuje u mjeru javnih radova po javnom pozivu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ove godine uključili smo se u paket mjera za dugotrajno nezaposlene u podmjeru „Radom za zajednicu i sebe“ za komunalne poslove u općini. Zaposleno je 9 dugotrajno nezaposlenih osoba, od kojih je pet muškaraca i četiri žene.

Ranije ove godine, u travnju, započela je provedba programa “Pomoć zajednici” za skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu, mjera koja se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje teže zapošljivih žena. U okviru te mjere Općina Antunovac i LAG Vuka-Dunav zaposlili su ukupno 17 žena na razdoblje od šest mjeseci.

Nakon raspisanog javnog natječaja za komunalne javne radove pristiglo je oko stotinu zamolbi za posao, a uvjeti za zapošljavanje su propisani od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Program javnih radova započeo je od 18. srpnja 2016. godine na razdoblje od 6 mjeseci s ciljem poboljšanja uvjeta života na području Općine Antunovac.

Program javnih radova na području Općine Antunovac usmjeren je na opće – društvenu korist, neprofitnog je karaktera i nekonkurentan postojećem gospodarstvu. Program javnih radova obuhvaća:

  • revitalizaciju javnih površina
  • gospodarenje otpadom, zaštita i očuvanje prirode i kontrola onečišćenja

Revitalizacija javnih površina u naseljima Antunovac i Ivanovac obuhvaća hortikulturno uređenje javnih zelenih površina, sadnja i održavanje drvoreda, uređenje zelene površine u dječjim parkovima i oko općinskih objekata, uređenje zelene površine oko mjesnih groblja u Ivanovcu i Antunovcu. Gospodarenje otpadom pomoću intenzivnih radova na sanaciji i uređenju divljih deponija na području Općine Antunovac te sprečavanje širenja površina zagađenih otpadom i mjere prevencije od daljnjeg zagađivanja.

Podijeli na društvenim mrežama: