Učenička tema Večeri sjećanja ove je godine “Moj Osijek se ne da”

I ove će se godine, večer uoči dana kada je okupirano i palo u ruke neprijateljskih snaga mjesto Antunovac, u Hrvatskome domu u Antunovcu, u petak 4. prosinca s početkom u 17 sati, po peti puta zaredom održati Večer sjećanja pod pokroviteljstvom Općine Antunovac.

Ovu kulturno-poučnu manifestaciju, Večer sjećanja,  već tradicionalno priređuju učenici članovi skupine povjesničara OŠ „Antunovac“ pod mentorstvom profesorice povijesti Natalije Bulić – Kuić.

Vlasta Stubičar, prof. i dipl.knjiž., kaže kako je manifestacija Večer sjećanja završni pregled cjelogodišnjeg istraživačkog rada i aktivnosti u sklopu projekta Domovinski rat 1991.-1998.

–  Cilj je prigodno obilježiti sjećanje na događaje i žrtve u razdoblju obrane mjesta Antunovca, ali i na zanimljiv i kreativan način približiti temu i razdoblje Domovinskoga rata učenicima od šestoga  do osmoga razreda. Ove su godine mladim povjesničarima, po prvi puta, u istraživačkome radu i učenju pomagale i studentice Filozofskoga fakulteta u Osijeku, sada već mlade profesorice Sara Počuča i Dora Ivković. Cijeli se projekt Domovinski rat temelji  na zavičajnoj povijesti, a ovogodišnje prezentacije i radovi koji će biti prikazani na Večeri sjećanja organizirani su na temu – “Moj Osijek se ne da”, kaže školska knjižničarka Školska knjižničarka Vlasta Stubičar.

Podijeli na društvenim mrežama: