Prosinac je mjesec koji je prepun aktinosti u Osnovnoj školi Antunovac. Nakon prošlog tjedna održane Večeri sjećanja, učenici i djelatnici pripremaju tradicionalni humanitarni Božićni sajam. “Sajam je manifestacija koju svake godine uspješno provodimo”, kaže školska knjižničarka OŠ “Antunovac” Vlasta Stubičarškolska knjižničarka OŠ “Antunovac” Vlasta Stubičar, prof. i dipl.knjiž.

– Po deveti puta Božićni sajam se održava u srijedu 9. prosinca u prostorijama Hrvatskog doma u Antunovcu s početkom u 17 sati.
Posljednjih je dana u školi bilo užurbano, pripremali su se razni ukrasi,
izrađivale prigodne čestitke i razne figurice te pekli slasni kolačići koji će biti izloženi i ponuđeni posjetiteljima na Sajmu. Osim ove prigode za nabavku čestitki, ukrasa i kolača, svi će se posjetitelji moći okrijepiti i šalicom toploga čaja. A na Sajmu će nas i ove godine posjetiti Djed Božićnjak pa će biti prilike za sve one koji mu još nisu stigli pisati i poslati svoj popis božićnih želja da mu ih samo tiho prišapnu na uho.
Sve dobrovoljne prikupljene priloge namijenili smo i ove godine u
humanitarne svrhe. Tako će dio novca i ove godine biti uplaćen na račun
UNICEF-a i njihovog projekta „Škole za Afriku“ a dijelom prikupljenog novca nabavit će se potrebna oprema za našu školu kako bismo mogli kvalitetnije izvoditi nastavu s našim učenicima – najavljuje Vladsta Stubičar.
Dodaje kako će se u njihovoj školi od 14. do 16. prosinca  provesti i humanitarna akcija koju organizira škola zajedno s udrugom Rijeka ljubavi iz Osijeka. “Pozvali smo sve roditelje i učenike da se uključe i prema svojim mogućnostima donesu ili pošalju slatkiše, školski pribor i potrepštine te igračke koje ćemo upakirati i napraviti darove koje će volonteri udruge Rijeka ljubavi podijeliti i darivati svojim najmlađim korisnicima uoči nadolazećih blagdana”, poziva Vlasta Stubičar.
Podijeli na društvenim mrežama: