U Antunovcu su tijekom proteklog vikenda održani 15. Antunovački dani. Glavni pokrovitelj je Općina Antunovac te LAG Vuka-Dunav, a organizatori manifestacije su KUD Klasje Slavonije, udruga Korjeni pustare, Dobrovoljno vatrogasno društvo Antunovac, Nogometni klub Vitez Antunovac, Nogometna škola Vitez 92 Antunovac i Lovačko društvo Jarebica Antunovac.

Otvorenje manifestacije započelo je u petak, 06. Lipnja, programom na nogometnom igralištu NK “Vitez 92” nogometnim turnirom „ Veterani 55+“ , Veterani Vitez 92 i veteranke Ženskog nogometnog kluba Osijek te posebno zanimljivim susretom Limača NK „Vitez 92“ i Veterana „65 plus“. LAG Vuka-Dunav organizirao je predavanja o LEADER pristupu i revitalizaciji zaštićenih kulturnih dobara u porječju Vuke i Utvrdi Kolođvar, te predavanja o Programu ruralnog razvoja i Vodiču kroz ekološku i integriranu proizvodnju.

Uz veliku zainteresiranost od preko tisuću posjetitelja, u subotu su nastupila i brojna kulturno-umjetnička društva iz različitih dijelova naše domovine na vanjskoj pozornici u centru Antunovca, a od jutarnjih sati održavao se i Sajam lokalnih proizvoda i obrta te Čobanijada, gdje se posebno istaknulo Lovačko društvo Jarebica Antunovac sa kuhanjem čobanca od 600 litara. Program se nastavio do kasnih večernjih sati nastupom tamburaških sastava.
U ponedjeljak je program nastavljen održavanjem taktično pokazne vježbe od strane DVD Antunovac i DVD Ivanovac, a završiti će u nedjelju malonogometnim turnirom DVD-ova s područja Osječko-baranjske županije.

fotografija 5

Podijeli na društvenim mrežama: